Tehotenská poradňa
TEHOTENSKá KALKULAčKA


Zadajte posledný dátum menzesu:
VÝSLEDOK DÁTUMU

Pravdepodobný dátum počatia:
Vek plodu:
Najlepší rozsah dátumov pre skenovanie NT:
(12 týždňov 3 dni až 13 týždňov 3 dni)
Dátum skenovania morfológie:
(19 týždňov)
Tóny prvého srdca od Dopplera:
(11 až 12 týždňov)
Najlepší čas na vyhodnotenie dĺžky krčka maternice u pacientky s rizikovými faktormi:
Najlepší čas na rutinný ultrazvuk anatómie:
(18 až 20 týždňov)
Odhadovaný dátum pôrodu:
Milé nastávajúce mamičky, počas tehotenstva Vám poskytujeme komplexnú starostlivosť o Vás a o Vaše ešte nenarodené dieťatko
Začiatok vášho tehotenstva podľa TRIMESTRA



Tehotenstvo po týždňoch
Príznaky tehotenstva
- veľmi citlivé prsia,
- zmena chuti do jedla
- zvláštne chute a intenzívnejšie vnímanie pachov,
- časté zmeny nálad (plačlivosť a úzkostlivosť),
- častejšie močenie,
- zvýšená tvorba slín,
- pocit nafúknutia, zväčšenia bruška,
- tráviace problémy (zápcha alebo hnačka),
- zvýšená únava,
- bolesti chrbta, špeciálne v krížovej oblasti,
- nevoľnosť
- mierne zvýšená telesná teplota,
- točenie hlavy, závraty.

3D/4D Ultrazvuk
Tehotenstvo je špeciállne obdobie v živote každej ženy a vaším poslaním je prispieť k tomu, aby vaše tehotenstvo prebiehalo v poriadku a vy ste sa mohla spolu s partnerem radovať z dieťatka.Vidieť tvaričku, výraz a pohyby bábätkaje veľký zážitok pre budúce mamičky a oteckov.


HD LIFE
Ako jediný v Bratislave predstavujeme pre naše pacientke HD live zobrazenie plodu

- Plávanie
- jóga
- Chôdza
- Bicyklovanie
- Aerobik
- Gymnastika
- Posilnovanie
- Cvičenie na fitness
- Cvičenie na loptách
Tehotenská strava a výživové doplnky
Bielkoviny : vajicia,kuracie mäso,hovädzie mäaso ,losos ,morčacie mäso
Zdravé tuky: olivový olej,avokádo, mandle,plnoučné mlieko
Komplexné Sacharidy: ovsené vločky,zemiaky,ražné cestoviny
Železo : červené mäso
Vápnik: jogurt,syr,mandle,špenát,mlieko,syr,brokolica,cesnak,
Kyselina listová: zltá paprika,lieskové orechy,kukurica,mango
Omega 3 mastné kyseliny: rybý tuk
Vitamín A: mrkva,brokolica,tekvica,mandle
Vitamín B1: ryža,fazuľa,bravčove mäso
Vitamín B2: huby,cottage cheese
Vitamín B6: pistácie,zemiaky,banány
Vitamín B12: krevety,syr,mlieko,hovädzie mäso
Vitamin C: pomaranč,kiwi,čierne ríbezle,citrón,jahody
Vitamín D: žĺtka,ryby,maslo
Vitamín E: slnečnicový olej,sušené broskyne,plody mora
Ktoré výživové doplnky si mám kúpiť??
Z výživových doplnkov doporučujeme LAJDYVITU, ktorá svojim žložením prispieva k rastu zárodočných tkanív počas tehotenstva a zohráva úlohu v procese delenia buniek. Prispieva k správnej tvorbe krvi a fungovaniu imunitného systému.


Vrodené chyby plodu
Prenatálne testy sa uskutočnujú rozborom krve tehotnej ženy a merajú množstvo a zloženie DNA plodu kolujúcu v krevnom obehu matky. V Našom centre ponúkame širší prenatálny genetický test kde sa vyšetruje aj DNA otca dieťaťa. Test slúži na odhalenie chromozomálnych porúch plodu ,ktorý aj na základe chromozómom určuje pohlave plodu. Testy doporučujeme všetkým tehotným ženám starším ako 35 rokov a všeobecne ženám které dospeli k názoru, že je pre ně zistenie genetického zdravia plodu dôležité.


Čo môžete získať pri odbere pupočíkovej krvi ??
- Bunieky, ktoré môžete získať pri pôrode Vám zabezpečia širšie využitie pri liečbe rôznych ochorení
- Ziskate prostriedky pri liečbe vašich detí, Vás a taktiež Vašich súrodencov či rodičov
- Možnosť viacnásobného použitia pri liečbe, nakoľko krv a tkanivá sa uchovávajú vo viacerých vakoch a skúmavkách
- Zdroje krvotvorných kmeňových buniek využiteľné pri liečbe niektorých hematologických ochoreniach (najmä leukémie a lymfómy), onkologických ochoreniach (ako sú solídne tumory) alebo poruchách imunity či metabolizmu,
- Zdroje buniek s jedinečnými vlastnosťami – bunky týchto perinatálnych tkanív nie sú zaťažené ochoreniami získanými počas života, liečbou či procesom starnutia a majú lepšiu schopnosť ďalej sa deliť (rozmnožovať sa); tieto vlastnosti zostávajú zachované aj pri dlhodobom uskladnení,
- Zdroje, ktorých odber je uskutočniteľný iba raz v živote a ktoré sú v prípade potreby ihneď k dispozícii.
